Luotot jopa 2000 €

asti 12 kuukauden maksuajalla

Neljä syytä miksi perheeltä tai ystäviltä EI kannata lainata rahaa

Neljä syytä miksi perheeltä tai ystäviltä EI kannata lainata rahaa

Yksi helpoimmista tavoista hankkia vähän ylimääräistä on lainata rahaa perheenjäseniltä tai ystäviltä. Se on helppoa ja nopeaa eikä lainaa tarvitse maksaa takaisin korkojen kera. Tätä vaihtoehtoa ei voi aina kuitenkaan suositella, koska se voi pilata kahden läheisen ihmisen välit. Lainan antaja voi myös ikävällä tavalla painostaa rahojen takaisinmaksussa. Listasimme useita ongelmia, joita saattaa kohdata, mikäli lainaa rahaa ystäviltä tai perheenjäseniltä. Listasta löytyy myös vinkkejä näiden ongelmien ratkaisemiseen.

Epävarmuus: Kun sukulaiset tai ystävät lainaavat rahaa toisilleen, lainan takaisinmaksun aikataululle, eräpäiville tai koroille ei yleensä aseteta ehtoja, joten kumpikaan osapuoli ei tarkalleen tiedä lainan seurauksia. Vinkki: Jos haluaa vältellä ongelmia tulevaisuudessa, kannattaa sopia ehdot lainan maksamiselle ja määrittää viimeinen eräpäivä koko summan takaisinmaksulle. Lainan maksuerät kannattaa hoitaa aikataulun mukaisesti ja jos takaisinmaksussa ilmenee ongelmia, kannattaa siitä ilmoittaa ennen eräpäivää, selventää ongelman luonne ja ehdottaa uutta maksupäivää.

Vaivaannuttavat tapaamiset perheen tai ystävien kesken: Tavallinen keskustelu ja hauska ajanvietto voivat osoittautua hankalaksi, mikäli maksut ovat myöhässä. Vinkki: Lainasta kannattaa tehdä yksityinen sopimus. Lainan vuoksi ei kannata tuntea oloaan epämukavaksi lainan muiden osapuolten seurassa. Mikäli kuitenkin tulee epämukava olo, kannattaa ohjata keskustelu pois rahasta ja olla vain oma itsensä.

Ongelmat oman rahatilanteen hallinnassa: Helposti voi luulla, että perheenjäsenet tai ystävät voivat aina ojentaa auttavan kätensä, kun oma lompakko tyhjenee. Kannattaa kuitenkin luoda itselleen budjetti ja yrittää pysyä sen rajoissa, sillä jatkuva rahan lainaaminen ei pidemmän päälle auta muuttamaan rahankäytön tapoja. Vinkki: Sen sijaan, että pyytäisi lisää rahaa kannattaa pyytää neuvoa raha-asioiden hoitamiseen. Näin voi pysyä hyvissä väleissä kaikkien kanssa ja oppia säästämisen ja viisaan rahankäytön taitoja.

Menetetyt rahat ja ihmissuhteet: Ystävältä tai sukulaiselta rahaa lainatessa kannattaa pitää mielessä, ettei koko lainasummaa saa välttämättä maksettua, jolloin välit lainan antajan kanssa voivat tyrehtyä. Puhevälit henkilöön voivat katketa jopa lopullisesti. Vinkki: Koska hyvät välit ystäviin ja perheeseen ovat tärkeitä, on aina parempi ja helpompi vaihtoehto hakea pikalainaa Creditstarilta. Näin lainahakemuksen täyttäminen ja lainan hakeminen vievät hyvin vähän aikaa. Kun lainahakemus on hyväksytty, rahat siirretään suoraan hakijan pankkitilille, ja takaisinmaksuajat voivat olla hyvin joustavia. Vaivaannuttavat tapaamiset ystävien ja perheenjäsenten kesken voi siis unohtaa, sillä asiat saa hoidettua kuntoon Creditstarin pikalainoilla.

Kannattaa siis pitää silmällä blogiamme, joka tarjoaa lisää rahavinkkejä ja viikoittaisia ohjeita, joilla voit pitää rahatilanteesi hallinnassa.

Takaisin >