Luotot jopa 2000 €

asti 12 kuukauden maksuajalla

Miten muuttaa huonot kulutustavat paremmiksi?

Miten muuttaa huonot kulutustavat paremmiksi?

Mikäli et voi elää päivääkään käyttämättä rahaa johonkin, pankkitilisi menee miinukselle ja et saa pysyttyä kuukausibudjetissa, sinulla saattaa olla rahankäytön ongelmia.

Älä huoli, meillä on sinulle vinkkejä tuhlaamisen hillitsemiseksi. Ne saattavat olla aluksi vaikeita seurata, mutta kunhan totut niihin, lompakkosi kiittää sinua vielä monta kertaa.

Maksa käteisellä. Yksi helpoimmista tavoista aloittaa on asettaa itselleen käteismäärä jokaiselle päivälle ja pitää mukanaan vain sen verran rahaa. Ihmisillä on tapana käyttää enemmän rahaa kortilla maksaessa, sillä sen vilauttaminen on helppoa ja vaivatonta. Sen sijaan tulet huomaamaan, että käytät käteistä varovaisemmin, sillä seteleistä luopuminen vaatii enemmän vaivaa.

Pohdi, mikä saa sinut tuhlaamaan. Jos et ole jo kirjoittanut ylös kaikkia kulujasi, kannattaa aloittaa heti. Olemme jo maininneet lempibudjetointisovelluksiamme, jotka auttavat sinua pysymään kartalla (linkki aiempaan blogikirjoitukseen). Kulujesi seuraaminen auttaa sinua analysoimaan sitä, mikä saa sinut yleensä ostamaan asioita. Esimerkiksi keskiviikkoisin saatat napata välipalaa lähikaupasta joogatunnin jälkeen, sillä olet nälkäinen ja koti on 30 minuutin kävelyn päässä. Ratkaisu tähän olisi napata hedelmä tai voileipä kotoa mukaan ennen tuntia, jotta et tuhlaa turhaan mielihalujen takia.

Aseta tavoite. Inspiroi itseäsi säästämään rahaa asettamalla itsellesi tavoite. Ehkä olet haaveillut New Yorkin -matkasta useita kuukausia tai sinun tarvitsee ostaa uusi läppäri vanhan tilalle. Ennen kuin nyt tilaat jälleen kerran kalliin lattekahvin tai ostat t-paidan, jota et tarvitse, kysy itseltäsi, voiko se odottaa ja laita sekin raha sivuun unelmaasi varten.

Päätä myöhemmin. Ennen kuin ostat mitään, jätä asia sikseen 24 tunniksi. Punnitse sillä aikaa ostoksen hyvät ja huonot puolet. Jos se ei tee lovea budjettiisi, voit palata takaisin ja ostaa tuotteen.

Hyviin kulutustapoihin tottuminen saattaa viedä aikaa. Muista vain, että pienikin muutos kulutuksessasi saattaa johtaa paremmalta näyttävään pankkitiliin. Kun vasta totuttelet uuteen elämäntyyliisi, Creditstar voi auttaa sinua saamaan lisärahaa arkipäivän kuluihin. Lainahakemuksen voi täyttää pöytäkoneella tai mobiilisti, ja jos se hyväksytään, raha tulee suoraan pankkitilillesi.

Kannattaa siis pitää silmällä blogiamme, joka tarjoaa lisää rahavinkkejä ja viikoittaisia ohjeita, joilla voit pitää rahatilanteesi hallinnassa.

Takaisin >