Luotot jopa 2000 €

asti 12 kuukauden maksuajalla

Kuinka säästää ruokaostoksilla?

Kuinka säästää ruokaostoksilla?

Jos olet havainnut juuri kituuttavasi päivästä toiseen ja olevasi käytännössä säästöjä vailla, niin sinun kannattaa tarkastella kulutustottumuksiasi ja miettiä tavoitteitasi tarkasti uudelleen. Ruokaostoksiin menee yleensä noin puolet monen ihmisen budjetista. Tahtoisimmekin siksi antaa muutaman hyödyllisen ruokaostosvinkin, joiden avulla voit säästää rahaa:

1) Mene aina ostoksille vatsa täynnä, sillä nälkäisenä tulee usein ostaneeksi suunniteltua enemmän. Tyhjän vatsan vuoksi aivot kehottavat ostamaan lisää ruokaa, jota et välttämättä tule koskaan syöneeksi, mutta rahaa kuluu siitäkin huolimatta.

2) Älä suotta välttele markettien omia tuotemerkkejä. Ihmisillä on usein tapana ostaa tunnettuja tuotemerkkejä, mutta monilla ruokakaupoilla on omia tuotantokeskuksia, joissa valmistetaan aivan yhtä laadukkaita tuotteita, jotka maksavat vähemmän. Kannattaa siis kokeilla tuotteita, joihin et ole aikaisemmin tutustunut.

3) Suosi pakasteita. Jos vuodenaika ei ole suosiollinen tietyille hedelmille tai vihanneksille, niin kyseiset tuotteet usein maksavat enemmän. Voit saada päivittäiset viisi annostasi halvemmalla kokeilemalla pakastetuotteita, jotka sisältävät saman vitamiinimäärän kuin tuoretuotteetkin. Sinun ei tarvitse muuta kuin selvittää laadukkaita pakastehedelmiä ja -vihanneksia tarjoavat tuotemerkit ja tutustua niihin.

4) Vähennä ostoskertojen lukumäärää. Tee lista viikon aikana tarvitsemistasi tuotteista ja pyri käymään ruokaostoksilla korkeintaan kahdesti viikossa, sillä useammat käyntikerrat johtavat useampiin ostoksiin, joiden joukosta voi löytyä myös tarpeettomia tuotteita.

5) Varastoi tuotteita. Pidä eri myymälöiden viikoittaisia alennusmyyntejä silmällä ja varastoi tuotteita tarpeen mukaan! Jos esimerkiksi jokin myymälä tarjoaa tuntuvan alennuksen pastoista, niin sinun kannattaa ostaa sitä kuukauden tarpeiksi ja säästää täten rahaa.

Toivon mukaan nämä vinkit olivat hyödyllisiä ja kokeilet niitä jatkossa menestyksekkäästi. Totuteltuasi uusiin kulutustottumuksiisi voitkin alkaa säästämään normaalisti ruokaostoksiin kulunutta rahaa. Uusia rahankäyttötapoja harjoitellessasi voit turvautua hätätilanteissa Creditstarin tarjoamiin lainoihin. Hakemuksen täyttäminen ja lainan hakeminen käy erittäin nopeasti. Jos hakemuksesi hyväksytään, niin joustavalla takaisinmaksuajalla varustetut rahat siirretään suoraan pankkitilillesi.

Lisää taloustilanteen hallintaa helpottavia vinkkejä ja viikoittaisia neuvoja löydät blogistamme.

Takaisin >