Luotot jopa 2000 €

asti 12 kuukauden maksuajalla

Hätävarat ja miksi tarvitset niitä

Hätävarat ja miksi tarvitset niitä

Hädän varalle säästäminen on yksi tärkeimmistä ja viisaimmista asioista, jonka voit tehdä suojellaksesi itseäsi ”yllättäviltä kuluilta”, joita elämä saattaa heittää tiellesi. Erilliselle pankkitilille säästetään rahaa, joka on tarkoitus käyttää kustantamaan ennalta-arvaamattomia menoja, kuten auton korjaamista, suuria terveyskuluja tai jopa työttömyyttä. Monet talousasiantuntijat suosittelevat, että säästötilillä olisi tallessa 3-6 kuukauden menot. Niiden avulla pystyt pysymään suunnitelmissasi ilman liian suurta stressiä. Jos suunnittelet hätävarojen säästämistä, mutta et ole vielä aloittanut, lue parhaat strategiamme siihen, miten voit rakentaa säästöjä mihin tahansa vielä tapahtumattomaan tilanteeseen elämässäsi.

Kuinka paljon minun pitäisi säästää? Vastaus riippuu täysin taloudellisesta tilanteestasi, mutta kuten yllä mainittua, varojen tulisi riittää kattamaan kuuden kuukauden elämiskustannukset. Alku on yleensä aina hankalia, joten aloita pienestä ja ajattele taloudellista turvaa, jonka saat pidemmällä aikavälillä. Voit esimerkiksi laittaa syrjään 5 – 10 prosenttia palkastasi joka kuukausi, ja jos se toimii, voit aina kasvattaa prosenttia, kunhan et ole nääntymässä nälkään.

Missä voin pitää rahojani? On suositeltavaa avata erillinen pankkitili, joka ei ole kytköksissä päivittäisiin menoihisi, ja pitää säästösi pankissa. Rahojen säilyttäminen kotona ei ole turvallista ja kokonaissumman hahmottaminen on vaikeampaa. Kun aloitat hätävarojen säästämisen, unohda rahojen olemassaolo äläkä anna niiden houkutella sinua käyttämään itseään omiin tarpeisiisi, mikäli kyseessä ei ole hätätilanne.

Mikä lasketaan hätätilanteeksi? Nämä ovat yleisimpiä tilanteita, joihin hätävaroja tarvitaan:

Menetät työpaikkasi, mutta voit etsiä seuraavaa, kun sinulla on tarpeeksi rahaa maksaa vuokra, ruoka, laskut jne;

Lapsesi tarvitsee pikaista lääkehoitoa kokonaan tai osittain yksityisellä puolella;

Sinä tai puolisosi tulette yllättäen raskaaksi, jolloin hätävarat auttavat teitä olemaan paremmassa tilanteessa lasta odottaessa;

Autosi hajoaa ja sen korjaaminen maksaa paljon;

Ja tässä joitakin tilanteita, joita ei yleensä pidä maksaa hätävaroista:

Lomat ja syntymäpäivät;

Mahdollisuus saada hyvä tarjous jostakin, mitä et oikeasti tarvitse;

Kulut, jotka eivät tule yllätyksenä, kuten auton vakuutus;

Alku on aina hankalaa, mutta kun totut laittamaan syrjään rahaa joka kuukausi, siitä tulee helpompaa ja oma tapansa. Jos sinulla ei kuitenkaan ole onnea säästämisen kanssa, Creditstar voi auttaa sinua saamaan ylimääräistä rahaa. Meillä on lainoja jokaiseen erityistilanteeseen. Sinun tarvitsee vain täyttää helppo hakemus ja mikäli se hyväksytään, rahat tulevat tilillesi yleensä päivän sisällä.

Kannattaa siis pitää silmällä blogiamme, joka tarjoaa lisää rahavinkkejä ja viikoittaisia ohjeita, joilla voit pitää rahatilanteesi hallinnassa.

Takaisin >