Luotot jopa 2000 €

asti 12 kuukauden maksuajalla

5 tapaa tuhlata rahaa

5 tapaa tuhlata rahaa

Jos yrität säästää rahaa siihen upeaan lomaan Malediiveilla, ehkä sinun kannattaisi aloittaa analysoimalla nykyisiä kulutustapojasi ja miettimällä tuhlaatko kenties tietämättäsi rahaa johonkin. Nämä 5 ohessa mainittua kohtaa ovat melko yleisiä, mutta monet eivät kuitenkaan oikein ajattele asiaa, ja kuluja voikin vähentää helposti mukauttamalla tapojaan näillä vaihtoehdoilla:

Lounaan unohtaminen: on aika yleistää ostaa lounas työpaikalta sen sijaan että kokkaisit kotona ja pakkaisit lounaan mukaasi. Vaikka työpaikkalounaita voidaankin pitää edullisina, niiden ostaminen päivittäin voi kerryttää melkoisen rahasumman. Kuvittele kuinka paljon voisit säästää käyttämällä kerran viikossa muutaman tunnin loppuviikon aterioitten valmistamiseen. Samalla pystyt myös kontrolloimaan kokkaamiasi aterioita.

Hyvien tarjousten välttäminen: ennen ostoksen tekemistä käytä hieman aikaa selvittääksesi kilpailijoitten tarjoamat hinnat, ja voit säästää erotuksen verran rahaa.

Vanhojen vaatteitten pois heittäminen: yritä myydä netissä ne vaatekappaleet, joita et enää käytä, tai vie ne vintage-kauppaan. Jotkin kaupat antavat jopa alennusta seuraavasta ostoksestasi, jos viet vanhoja vaatteita kierrätykseen. Tutki asioita ja saat etuja käyttöösi.

Älä käytä jäsenkortteja: käyttämällä niitä kaupoissa ja paikoissa, joissa usein vietät vapaa-aikaa, voit säästää helposti jäsenkortin haltijoitten erikoistarjouksilla. Voit saada jopa erityisalennuksia tai pienen lahjan syntymäpäivänäsi - tarvitsetko lisää syitä olla rekisteröimättä näitä kortteja?

Ruokaostosten teko ilman ostoslistaa: valintamyymälään meneminen suunnittelematta voi johtaa ylimääräisen ja tarpeettoman ruuan ostamiseen. Ja sitten liika ruoka jääkaapissa siirtyy kategoriaan pilaantunut ruoka, mikä on sitä tuhlattua rahaa.

Rahan säästäminen näyttää paljon monimutkaisemmalta kuin onkaan. Tuhlaamisen syiden miettiminen voi auttaa selvittämään paljonko olisit voinut yhteensä säästää. Mikäli vielä opettelet säästämistä ja tarvitset ylimääräistä käteistä, harkitse pikalainan ottamista - päätökset tulevat nopeasti ja mikäli laina hyväksytään, raha tulee pankkitilillesi välittömästi.

Kannattaa siis pitää silmällä blogiamme, joka tarjoaa lisää rahavinkkejä ja viikoittaisia ohjeita, joilla voit pitää rahatilanteesi hallinnassa.

Takaisin >