Luotot jopa 2000 €

asti 12 kuukauden maksuajalla

3 sääntöä parempaan taloudelliseen menestykseen

3 sääntöä parempaan taloudelliseen menestykseen

Meille tarjotaan nykyisin taloudellisia neuvoja ja monimutkaisia ratkaisuja päivittäin, ja kiivaiden aikataulujen takia on vaikea pysyä niistä kaikista perillä. Kuitenkin on aina parempi tietää keskeisiä perussääntöjä, jotka auttavat suunnistamisessa taloudellisten päätösten läpi ja päivittäisen raharutiinin hallitsemisessa. Tulojen kontrolloiminen ei ole vaikeaa, kunhan vain noudattaa uskollisesti seuraavia sääntöjä:

Sääntö 1: Kannattaa aina pistää palkasta sivuun tietty prosenttiosuus joka kuussa ja panna rahat talletustilille kattamaan hätätilanteet, matkakulut tai jotakin muuta. Neuvo saattaa olla hyvin yksinkertainen ja itsestään selvä, mutta monet ihmiset eivät juuri välitä vastaisen varalle tallentamisesta, vaan joutuvat lainaamaan rahaa perheeltä ja ystäviltä, koska ”hätävaraa” ei ollut. Siksi on aina viisainta omistaa jonkin verran turvavarantoja.

Sääntö 2: Jos miettii, kuinka osittaa varansa oikein ja luoda sopivan tasapainon tarpeiden, tavoitteiden ja halujen välille, kannattaa muistaa niin sanottu 50/30/20 -sääntö. Lyhyesti sanoen se suosittelee, että 50 % tuloista tulisi käyttää välttämättömyystarvikkeisiin, kuten vuokraan, laskuihin, ruokaan jne. Hätätilanteisiin pitäisi yrittää tallentaa 20 % rahoista, kuten mainitsimme aiemmin, joskin säästöjen kokonaisprosenttiosuus on täysin yksilöstä ja hänen kulloisestakin tilanteestaan kiinni. Viimeiset 30 % tuloista taas tulisi käyttää viihteeseen, ulkona syömiseen, matkailuun tai muuhun toimintaan, joka herättää ihmisessä hyviä tunteita. Tätä käytäntöä voi jopa kokeilla viidellä parhaalla budjetointisovelluksella, jotka mainitsimme edellisessä blogitekstissämme.

Sääntö 3: Ja viimeinen tärkeä periaate on sääntö puolen vuoden hätärahastosta, eli jos asettaa tietyn rahasumman sivuun talletustilille joka kuussa (ks. Sääntö 1), tilin tulisi vastata puolen kuukauden elinkustannuksia. Tämä sääntö on vaikein noudattaa, mutta se auttaa odottamattomissa tilanteissa keskittymään tavoitteisiin ja tarpeisiin. Jos esimerkiksi päättää irtisanoutua työstään ja etsiä uuden työpaikan, rahasto toimii pelastusrenkaana kiintoisaa toimea etsittäessä, ilman että rahatilanteesta tarvitsee huolehtia.

Sääntöjen noudattaminen voi olla monimutkaista, mutta niitä voi aina muuttaa omien tarpeiden mukaan ja kokeilla, sopivatko ne juuri sinulle. Jos periaatteiden noudattaminen ei kuitenkaan toimi sinun kohdallasi ja rahat ovat loppumassa, Creditstar pystyy arvioimaan lainahakemuksesi nopeasti, ja mikäli anomuksesi hyväksytään, voit maksaa sen takaisin hyvin joustavassa aikataulussa.

Tilaa blogimme, niin saat lisää talousvinkkejä ja kerran kahdessa viikossa neuvoja, jotka auttavat taloudellisen tilanteen hallitsemisessa.

Takaisin >